Celebrem una dècada d'activitats organitzades des dels joves

Aquest proper divendres, l'associació juvenil de Sant Pere de Riudebitlles celebra els seus deu anys d'existència i d'activitat amb el concert de Els Pets. Aquest serà l'acte més sonat de les activitats organitzades expressament per aquest aniversari i significarà la culminació d'un projecte que va néixer com a revulsiu per la gent jove del poble.

Rivo Birlarum ha treballat de forma voluntària pel poble des dels seus inicis. Ho ha fet amb la creació d'una agenda cultural extensa i diversa durant tot l'any i l'ha mantingut malgrat el pas del temps, any rere any. Aquesta activitats, moltes d'elles noves i originals, han estat dirigides a complementar l'oferta existent i sovint s'han demostrat necessàries i fructíferes, com  per exemple els campionats de bitlles que han donat per a la creació d'un club oficial de bitlles. També ha treballat conjuntament amb altres entitats com el Centre Cultural i Recreatiu o el Grup de Recerques històriques, i ha potenciat, juntament amb l'ajuntament, activitats del poble com el concert de Festa Major, la cercavila o el tast de begudes típiques durant les sardanes de Festa Major.

Fem créixer” és l'eslògan dels deu anys de Rivo Birlarum

D'altra banda, l'associació ha treballat perquè les seves activitats tinguin un sentit educatiu i ajudin als joves a formar-se, créixer i desenvolupar-se sentint-se útils alhora que reforcen les tradicions de Sant Pere. Perquè no és només divertir-se, el que necessiten els joves, també necessiten créixer. I aquesta tasca la fan a través d'activitats com la participació en les cercaviles amb bestiari propi construïts pels mateixos joves; l'organització d'activitats dirigides a tota la gent del poble com el concurs literari de sant jordi, activitats esportives o el Correllengua; el casal d'estiu; i l'organització d'esdeveniments que fan conèixer el poble com l'Arrencaceps, el concurs de força del Penedès i el concert de Festa Major. 

Exposició sobre els 10 anys

També dins del marc de celebració de l'aniversari, aquest divendres s'inaugura una exposició amb fotografies d'aquests 10 anys d'activitats, una mostra clara de la feina que ha fet l'associació. La mostra es fa juntament amb l'exposició sobre el lleure juvenil que ha muntat el Grup de Recerques Històriques de Sant Pere.

Els seus dirigents defineixen l'associació com una eina d'educació en valors a través de l'amistat i l'estimació al poble

I és que el mateix nom ja ho indica (Rivo Birlarum és l'origen del nom del poble). El pertànyer a un poble com Sant Pere, és l'essència de qualsevol associació que vulgui estar arrelada al seu origen. L'associació juvenil Rivo Birlarum treballa perquè els joves arrelin al Penedès i se'n sentin orgullosos.

Hi ha poques associacions juvenils que es dediquin de manera tan didàctica i a tantes facetes com Rivo Birlarum, reinventant-se contínuament i que, a més a més, estiguin formades per joves de tantes edats diferents i on els adolescents prenguin responsabilitats i compromís. Les entitats juvenils haurien de ser, en part, una forma d'expressió de la societat on s'aprengués a formar-ne part i a ser-ne part activa, a participar-hi, a tenir consciència de poble, en definitiva, a créixer.

Concert dels Pets

Tal com van fer en la celebració dels 5 anys amb el concert amb Lax'n'busto, els membres de Rivo Birlarum han volgut portar un grup de renom per celebrar els 10 anys. En aquesta ocasió són Els Pets, que també fan anys, 25 en aquest cas. D'aquesta manera, doncs, coincidiran en el lloc i el moment dos aniversaris dos projectes innovadors.

 

Rivo Birlarum, una associació juvenil atípica